Vi har etablerat oss i Gnosjöregionen

Egen, grön energiproduktion till industri och lantbruk.

2040 ska Sverige ha en elproduktion som är 100 procent förnybar. Tyskland ligger redan idag på 11 procent solenergi. Här i Sverige når vi ännu inte 0,5 men det är något som El av Sol vill ändra på.

– Det handlar både om ekonomi, hållbarhet och strategi. Vi har redan ändrat en del; de anläggningar vi har installerat, totalt ca 35 MW, motsvarar ca 4 procent av Sveriges totala installerade effekt. Många företag får frågan idag: vad har ni för hållbarhetspolicy? Det är värdefullt även ur ett försäljningsperspektiv att kunna säga att ”den här produkten är tillverkad av solel”, säger Gert Wästlund, säljare i Gnosjöregionen.

Optimerad elproduktion med smart teknik

El av Sol jobbar exklusivt med Kraftpojkarna AB som leverantör av marknadsledande komponenter. Utvecklingen på tekniksidan går snabbt, mot smartare lösningar som optimerar elproduktionen, även utan direktsol. Lagring, ladd-infrastruktur, allt sådant ligger El av Sol i framkant med.

– Priserna har gått ner, kalkylerna håller och vi kommer gärna ut till företagen och berättar om möjligheterna med solenergi, säger Peter. När solenergianläggningen väl är på plats tar El av Sol fortsatt ansvar för service och eftermarknad med besiktningar och återkommande kontroller.

– Vi kan även hjälpa kunden med miljöprofileringen, hur man kan kommunicera investeringen med sina kunder, säger Val Sibbern, marknads- och kommunikationsansvarig.

Ferrita i Köping gör rostfria avgasrör och satsade på solenergi redan 2016. 1600 m2 solceller ger 212 kWp och producerar ca 72 procent av Ferritas energiförbrukning.

Bli en del av förändringen

Fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra solcellsexperter dig inom kort.