Några utvalda.

Som är en del av förändringen.

Vi som är en del av förändringen.

Fler än 900 kunder har redan tagit steget mot en mer hållbar framtid. Vi på El av Sol har installerat större solcellsanläggningar runt om i hela Sverige – till företag, lantbruk, fastighetsägare och golfklubbar. Här kan du ta del av några som valt att vara en del av förändringen och satsat på solenergi.

Bostadsrättsförening

BRF Stagseglet minskade sin förbrukning med 20% redan första året.

Hans Hallin, tekniskt ansvarig för BRF Stagseglet, var drivande under föreningens resa till solenergi. Framför allt såg han de ekonomiska fördelarna som solenergin kunde innebära för medlemmarna och redan under första året minskade de sin förbrukning med 20%. Enligt Hans Hallin är solenergianläggningen en bra affär om man planerar att förbruka allt själva – vilket BRF Stagseglet gör.

Lantbruk

Kycklinggården i Kvicksund var tidiga med att vara med på resan.

För Per Watz har omställningen till solenergi varit lite av en aha-upplevelse. Med 2 600 kvadratmeter solpanel har kycklinggården inte bara gjort en investering i fastigheterna, utan som verksamhet utökat sin självständighet som självständig elproducent. Samtidigt kan Per Watz göra en god insats för klimatet.

Företag

Solenenergianläggning på Woodsafes fabriker.

Det är en riktig solskenshistoria när Thomas Bengtsson, VD för Woodsafe, berättar om företagets investering i solenergi. Hör mer om hur Thomas Bengtsson, VD på Woodsafe, valde att ta steget att investera i solenergi till deras fabriker.

FASTIGHETSBOLAG

Rocklundas resa från elslukande verksamhet till klimatsmart och lönsam elproducent.

Sedan 2015 har Rocklunda halverat sin köpta värme och ökat sin lönsamhet genom solenergi. Deras energiproduktion motsvarar en femtedel av deras elbehov – vilket innebär en otrolig effektivisering och avkastning jämfört mot tidigare.

Bli en del av förändringen

Fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra solcellsexperter dig inom kort.