El av Sol tar första spadtaget mot en av Sveriges största solparker tillsammans med SBB

Torsdagen den 16 juni inleds byggnationen av den 17 hektar stora solpark som ska installeras i Hallstahammar. Solparken kommer att bli en av Sveriges största solcellsanläggningar och beräknas ha en effekt om ca 9,4MWp – vilket motsvarar 5% av SBB:s egen elkonsumtion.

Ett hållbart och långsiktigt samarbete

”Vi är väldigt glada över att få vara en del av SBB:s steg mot att bli ett klimatpositivt bolag. Att vi på El av Sol fick förtroendet att genomföra installationen ser vi som ett kvitto på att vi är rätt aktör för större projekt som det här och att vårt erbjudande motsvarar varje förväntning – från första spadtag till nyckelfärdig anläggning. Vi ser fram emot ett hållbart och långsiktigt samarbete tillsammans”, säger Markus Thulin, VD på El av Sol Nordic AB.

Vi är ett steg närmare vår klimatpositiva vision

Solparkens årliga elproduktion motsvarar cirka 4000 lägenheters omställning till att bli helt självförsörjande på el – ett viktigt steg för SBB i att ta en hållbar position i fastighetsbranschen. Totalentreprenaden avseende solcellsparken utförs av El av Sol, det Västeråsbaserade bolaget som installerar solceller åt fastighetsbolag, BRF:er, lantbruk och golfklubbar.

”Vi är ett steg närmare vår vision att som första stora fastighetsbolag vara klimatpositiva och är särskild glada att kunna bygga en solpark så nära Stockholms­regionen där vi har ett stort fastighetsbestånd”, säger Marika Dimming, hållbarhetsansvarig på SBB.

El av Sol är experter på solceller för fastighetsägare, industri, bostadsrättsföreningar och lantbruk.

SBB är den största nordiska fastighetsaktören inom social infrastruktur och arbetar med ekologisk, social och ekonomiskt hållbar utveckling av samhället i stort. Solparken i Hallstahammar är en del i detta viktiga arbete. Uppförandet till solparken är möjligt genom ett långt arrendeavtal av Hallstahammar kommun.

Vid frågor, kontakta

Robin Winblad
+46 (0) 76 721 91 80,
robin.winblad@elavsol.se

Bli en del av förändringen

Fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra solcellsexperter dig inom kort.