logo_web

Webbinarium om Gemensam el och solel

Gemensam el gör att din bostadsrättsföreningen kan halvera återbetalningstiden för en solcellsanläggning. På ett webbinarium som vi på El av Sol anordnar tillsammans med Infometric onsdag 13 april får du lära dig mer om Gemensam el.

Solceller blir en allt vanligare energikälla i svenska bostadsrättsföreningar och allt fler planerar att installera anläggningar. Positiva nyheter, men det finns en del man behöver veta inför installationen. En sak som många inte känner till är att alla boende inom föreningen måste ha gemensam el för att solelen ska kunna nyttjas. I vårt webbinarium berättar vi mer om hur detta hänger ihop.

Överskottet måste säljas

Så här ligger det till: om de boende inte bostadsrättsföreningen har Gemensam el kan solelen endast utnyttjas till föreningens fastighetsel – det vill säga hissar, belysning i trapphus, tvättstugor med mera. Det innebär med stor sannolikhet att anläggningen kommer att producera ett överskott av el. Den elen måste sedan säljas tillbaka till leverantören till ett lågt pris. Denna el måste sedan köpas tillbaka av föreningen till ett betydligt högre pris.

Privata elabonnemang ersätts

Om föreningen har Gemensam el så ersätts alla privata elabonnemang med ett gemensamt abonnemang som föreningen står för gemensamt. Alla boende delar då på fastighetens elabonnemang och faktureras för sin faktiska förbrukning. Bara med Gemensam el blir det tekniskt möjligt för alla boende i föreningen att verkligen dra nytta av den egenproducerade solen. Och BRF:en slipper sälja den el som den egna anläggningen producerat.

Producera egen. miljövänlig el.

Varför El av Sol.

El av sol är experter på solceller för fastighetsägare, industri, bostadsrättsföreningar och lantbruk. Har du ett stort tak, har vi en lösning! Vi finns med hela vägen – från start till nyckelfärdig anläggning. Låt våra solcellsexperterräkna på din miljöeffekt och skräddarsy den bästa lösningen för din verksamhet.

fyll i dina uppgifter. Vår serviceavdelning kommer att kontakta dig inom kort.

Serviceärende

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.

footer-hemsida