logo_web

Att jobba hos

El av sol.

Ett dynamiskt företag. I en växande bransch.

Vi är alltid intresserade av duktiga personer som vill bli en del av vårt framgångsrika team, så även om vi inte har några lediga tjänster som passar dig för tillfället är du välkommen att skicka in en spontanansökan till: jobbahososs@elavsol.se. Vi hör sedan av oss när vi har en tjänst som passar dig.

LEDIGA TJÄNSTER JUST NU.

El av Sol Rekryteringsannons - Affärsutvecklare

El av Sol söker dig som vill arbeta som Affärsutvecklare för Stora Projekt

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsnyttig verksamhet? El av Sol projekterar och installerar nyckelfärdiga solcellssystem och energilösningar och söker nu dig som vill bli vår nästa Affärsutvecklare för Stora Projekt.

El av Sol har lång erfarenhet av solceller med en stark tillväxt i ryggen, både inom Sverige och med satsningar utanför landet, i Norge och Baltikum samt på Balkan. Vi strävar efter att vara den naturliga samarbetspartnern i Norden för större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar samt större företagare och lantbrukare. Vi förstärker nu vårt team med en Affärsutvecklare som kommer ha en nyckelroll i vår fortsatta tillväxtresa.

Om tjänsten

I rollen som Affärsutvecklare Stora Projekt ansvarar du får att utveckla och förverkliga våra största och mest komplexa projekt. Du ansvarar för att ta projekt från första idéstadie till att metodiskt arbeta fram ett koncept och business case för att ta projektet vidare till tillståndsfas, projektering och slutligen idrifttagning. Du har under hela processen en nära dialog med alla intressenter både internt och externt. Du är vidare proaktiv i din dialog med nyckelintressenter såsom markägare och projektledare, där du bibehåller en helhetssyn över projektet, fortsätter utveckla goda relationer samt säkerställer projektens framdrift.

Ditt huvudfokus som Affärsutvecklare kommer att ligga på solcellsparker vilket är ett område som expanderar kraftigt på såväl lång som kort sikt. Genom vår långa erfarenhet inom solenergibranschen och goda kundrelationer kommer ditt fokus initialt ligga på att förverkliga projekt som ligger i olika faser. Med tid kan fokus flyttas till mer nykundsbearbetning där du kan dra fördel av våra kontakter och referenser för att fortsätta växa vår portfölj inom solcellsparker.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med flexibel placeringsort. Tidvis kan det finnas större förväntningar att finns till hands på huvudkontoret i Västerås. Du rapporterar direkt till VD.

Dina arbetsuppgifter

Som Affärsutvecklare Stora Projekt ansvarar du för våra Stora Projekt och att ta dem från Ax till limpa. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

 • Aktivt utvärdera, kvalificera och prioritera potentiella projekt
 • Uppsöka kontakt med markägare för att etablera stora solcellsanläggningar
 • Utveckla projektidéer och säkerställa genomförbarhet gällande ekonomi och geoteknik
 • Vara delaktig i tillståndsprocesser
 • Upprätta och utveckla ett kontaktnät av relationer med kunder, kommuner och andra intressenter
 • Förhandla fram avtal med kund
 • Samverka med projektavdelningen inför kommande arbeten
 • Tillsammans med övriga i teamet analysera och selektera vilken mark som passar för denna typ av projekt
 • Omvärldsbevakning samt i samråd med VD utveckla strategin för större projekt
 • Säkerställer att Projektutvärdering och erfarenhetsåterföring sker

Din bakgrund

Du har en relevant flerårig högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du:

 • Flerårig erfarenhet av projektutveckling, markförvärv eller exploateringsfrågor.
 • Flytande kunskaper i svenska samt god kommunikativ förmåga på Engelska


Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från energisektorn, exempelvis från vindkraft. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet från tillståndsprocesser eller markförvärv. Vidare är erfarenhet av affärsutveckling och/eller projektutveckling meriterande. Kunskap om avtalstekniska frågor är fördelaktigt för rollen.

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som kan hantera större och komplexa affärer och har en god problemlösande analysförmåga. I ditt agerande är du beslutsam och har förmåga att fatta snabba beslut trots tidvis begränsad information eller utmanande omständigheter. Du är självgående där du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Vidare är du affärsmässig och styrs av mål- och resultattänkande i dina prioriteringar. Att vara en lagspelare är ytterst viktigt då vi på El av Sol alltid hjälps åt med att både förvekliga bolagets mål liksom våra egna.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna:

Rrekryteringskonsult Christopher Hager, tel. nr. 0700 94 74 94 eller via e-post christopher.hager@avancos.se

Vi utvärderar ansökningar löpande. Skicka in din ansökan via länken nedan:

El av Sol Rekryteringsannons - Projektör

Är du vår nya projektör?

Nu söker vi en projektör att stärka vårt team i Västerås. I rollen som projektör ansvarar du för att i detalj projektera sålda solcellsanläggningar som ska installeras. En väl genomförd projektering ger rätt förutsättningar för att våra projektledare kan säkerställa varje installation – med kvalitet, i tid och till rätt kostnad. Samt viktigast av allt, säkerställa att vår kund blir nöjd.

Som projektör stöttar du även framtagning av offerter och i flera fall förprojekteras anläggningar även innan de är sålda. Under installation är du som projektör i nära kontakt med projektledare vid behov för att stötta med teknisk kunskap. För att lyckas i rollen är det viktigt att du kan samarbeta och ha en nära dialog med både säljare och projektledare – varje projekt är ett teamarbete och det är tillsammans som vi gör vårt jobb framgångsrikt.

Under en vanlig vecka kan du som projektör i detalj projektera 3–4 anläggningar som ska installeras. Förutom dessa löpande arbetsuppgifter behöver du vara med och se till att vi ständigt utvecklas, då El av Sol är i en stor förändringsprocess. Det är viktigt för oss att vi hittar personer som vill vara med på denna resa – som trivs med att ta stort eget ansvar, är en lagspelare och drivs av att jobba nära sina kollegor och att lösa problem tillsammans. Vi styr vårt utvecklingsarbete själva i hög grad, genom att utvärdera och ändra våra arbetssätt, vilka produkter vi ska använda såsom paneler, växelriktare och infästningssystem, liksom programvaror för att underlätta projektering etc.

Du har god kunskap om solcellsanläggningar, stor förståelse för el och gärna även för entreprenadverksamhet. Du har förmågan att vara analytisk och förstå vikten av att minimera kostnaderna när det är dags för projektering, samtidigt som du är noga med att alltid säkerställa kvalitén. Du behöver vara strukturerad, lösningsorienterad och ansvarstagande för att kunna säkerställa att varje projektering och arbetsuppgift utförs noggrant och enligt plan.

El av Sol har lång erfarenhet av solceller med en stark tillväxt i ryggen, både inom Sverige och med satsningar i Norge och Baltikum samt på Balkan. Vi strävar efter att vara den naturliga samarbetspartnern i Norden för större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar samt större företagare och lantbrukare.

För oss är varje medarbetare lika viktig och för att lyckas hos oss är du en lagspelare, som tillsammans med resten av teamet hjälps åt at leverera det bästa resultatet till våra kunder. Vi har högt i tak och sätter alltid våra kunder i fokus!

Vi får solceller att bidra till våra kunders verksamhet, samtidigt som vi gör det möjligt att göra en insats för vår planet. Vill du vara med?

Vi utvärderar ansökningar löpande. Skicka din ansökan till jobbahososs@elavsol.se.

fyll i dina uppgifter. Vår serviceavdelning kommer att kontakta dig inom kort.

Serviceärende

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.

footer-hemsida