Att jobba hos

El av sol.

Ett dynamiskt företag. I en växande bransch.

Vi är alltid intresserade av duktiga personer som vill bli en del av vårt framgångsrika team, så även om vi inte har några lediga tjänster som passar dig för tillfället är du välkommen att skicka in en spontanansökan till: jobbahososs@elavsol.se. Vi hör sedan av oss när vi har en tjänst som passar dig.

LEDIGA TJÄNSTER JUST NU.

El av Sol Rekryteringsannons - Affärsutvecklare

El av Sol söker dig som vill arbeta som Affärsutvecklare för Stora Projekt

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsnyttig verksamhet? El av Sol projekterar och installerar nyckelfärdiga solcellssystem och energilösningar och söker nu dig som vill bli vår nästa Affärsutvecklare för Stora Projekt.

El av Sol har lång erfarenhet av solceller med en stark tillväxt i ryggen, både inom Sverige och med satsningar utanför landet, i Norge och Baltikum samt på Balkan. Vi strävar efter att vara den naturliga samarbetspartnern i Norden för större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar samt större företagare och lantbrukare. Vi förstärker nu vårt team med en Affärsutvecklare som kommer ha en nyckelroll i vår fortsatta tillväxtresa.

Om tjänsten

I rollen som Affärsutvecklare Stora Projekt ansvarar du får att utveckla och förverkliga våra största och mest komplexa projekt. Du ansvarar för att ta projekt från första idéstadie till att metodiskt arbeta fram ett koncept och business case för att ta projektet vidare till tillståndsfas, projektering och slutligen idrifttagning. Du har under hela processen en nära dialog med alla intressenter både internt och externt. Du är vidare proaktiv i din dialog med nyckelintressenter såsom markägare och projektledare, där du bibehåller en helhetssyn över projektet, fortsätter utveckla goda relationer samt säkerställer projektens framdrift.

Ditt huvudfokus som Affärsutvecklare kommer att ligga på solcellsparker vilket är ett område som expanderar kraftigt på såväl lång som kort sikt. Genom vår långa erfarenhet inom solenergibranschen och goda kundrelationer kommer ditt fokus initialt ligga på att förverkliga projekt som ligger i olika faser. Med tid kan fokus flyttas till mer nykundsbearbetning där du kan dra fördel av våra kontakter och referenser för att fortsätta växa vår portfölj inom solcellsparker.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med flexibel placeringsort. Tidvis kan det finnas större förväntningar att finns till hands på huvudkontoret i Västerås. Du rapporterar direkt till VD.

Dina arbetsuppgifter

Som Affärsutvecklare Stora Projekt ansvarar du för våra Stora Projekt och att ta dem från Ax till limpa. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

 • Aktivt utvärdera, kvalificera och prioritera potentiella projekt
 • Uppsöka kontakt med markägare för att etablera stora solcellsanläggningar
 • Utveckla projektidéer och säkerställa genomförbarhet gällande ekonomi och geoteknik
 • Vara delaktig i tillståndsprocesser
 • Upprätta och utveckla ett kontaktnät av relationer med kunder, kommuner och andra intressenter
 • Förhandla fram avtal med kund
 • Samverka med projektavdelningen inför kommande arbeten
 • Tillsammans med övriga i teamet analysera och selektera vilken mark som passar för denna typ av projekt
 • Omvärldsbevakning samt i samråd med VD utveckla strategin för större projekt
 • Säkerställer att Projektutvärdering och erfarenhetsåterföring sker

Din bakgrund

Du har en relevant flerårig högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du:

 • Flerårig erfarenhet av projektutveckling, markförvärv eller exploateringsfrågor.
 • Flytande kunskaper i svenska samt god kommunikativ förmåga på Engelska


Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från energisektorn, exempelvis från vindkraft. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet från tillståndsprocesser eller markförvärv. Vidare är erfarenhet av affärsutveckling och/eller projektutveckling meriterande. Kunskap om avtalstekniska frågor är fördelaktigt för rollen.

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som kan hantera större och komplexa affärer och har en god problemlösande analysförmåga. I ditt agerande är du beslutsam och har förmåga att fatta snabba beslut trots tidvis begränsad information eller utmanande omständigheter. Du är självgående där du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Vidare är du affärsmässig och styrs av mål- och resultattänkande i dina prioriteringar. Att vara en lagspelare är ytterst viktigt då vi på El av Sol alltid hjälps åt med att både förvekliga bolagets mål liksom våra egna.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna:

Rrekryteringskonsult Christopher Hager, tel. nr. 0700 94 74 94 eller via e-post christopher.hager@avancos.se

Vi utvärderar ansökningar löpande. Skicka in din ansökan via länken nedan:

El av Sol Rekryteringsannons - examensarbete

Examensarbete Energilager

Var med och titta in i framtiden

Bakgrund

Omställningen till ett förnyelsebart distribuerat energisystem ställer nya krav på och skapar nya möjligheter för lagring av energi. Den förnyelsebara energin är ofta intermittent och det skapar utmaningar för energisystemen att matcha efterfrågan med utbudet. Energilager behövs för att stärka energisystemen och lagra energi i olika tidsintervall. Utvecklingen av olika former av energilager går väldigt fort. Både äldre, större bolag och nya start-up är med och utvecklar lösningar som möter olika behov på olika sätt.

El av Sol säljer, installerar och serverar solcellsanläggningar till företag, lantbruk och fastighetsbolag. Våra kunder efterfrågar allt mer energilager i olika former och både de och vi ser att förnyelsebar elproduktion i framtiden behöver kombineras med energilager. För att möta deras behov och vår nyfikenhet vill vi lära mer om energilager och morgondagens lösningar.

Uppdrag

 • En beskrivning av olika typer av energilager utifrån bland annat:
  • Teknisk mogenhetsgrad
  • Praktisk tillämpning
  • Kommersiell logik
 • En djupdykning i batterisystem och deras olika tillämpningar och användningsområden
 • En djupdykning i vätgaslagring för el- och värmeproduktion
 • Beräkningsmodeller för energi, effekt och ekonomi

Förutsättningar

Du kommer att erbjudas en arbetsplats på El av Sol (även om arbetet kan drivas till stor del på distans om du inte bor i Västerås), dedikerad handledare och trevliga arbetskamrater samt en mycket intresserad, om än ej så kunnig, uppdragsgivare. Vi tror att det är en fördel om ni är två som genomför examensarbetet tillsammans, men sök även om du vill arbeta ensam eller inte redan har hittat en kamrat att göra det tillsammans med.

Din bakgrund

Vi ser framför oss att du studerar till civilingenjör inom el och energi eller liknande inriktning.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer eller ansöka, kontakta David Sundén, 0705554346 eller david.sunden@elavsol.se

Skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13 december.

El av Sol Rekryteringsannons - Projekteringschef

El av Sol söker dig som vill arbeta som Projekteringschef

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsnyttig verksamhet?  El av Sol projekterar och installerar nyckelfärdiga solcellssystem och energilösningar och söker nu dig som vill bli vår nästa Projekteringschef.   

El av Sol har lång erfarenhet av solceller med en stark tillväxt i ryggen, både inom Sverige och med satsningar utanför landet, i Norge och Baltikum samt på Balkan. Vi strävar efter att vara den naturliga samarbetspartnern i Norden för större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar samt större företagare och lantbrukare. För att möta en stark tillväxt förstärker vi nu vårt team med en Projekteringschef.

Om tjänsten

I rollen som projekteringschef ansvarar du för att leda gruppen av projektörer som i detalj projekterar sålda solcellsanläggningar som ska installeras. En väl genomförd projektering ger rätt förutsättningar för att våra projektledare kan säkerställa varje installation – med kvalitet, i tid och till rätt kostnad. Samt viktigast av allt, att vår kund blir nöjd.

Som ansvarig för gruppen är ditt huvudsakliga ansvar att säkerställa kvalitet och effektivitet i utförda projekteringar inom El av Sol. Du väntas vara tekniskt kunnig och kan stötta medlemmarna i gruppen där utmaningar och problem dyker upp, samtidigt som du själv väntas utföra projekteringar av mer komplexa projekt. Du kommer på motsvarande sätt bli inblandad vid framtagning av offerter för komplexa och större projekt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt kontor i Västerås. Möjlighet till distansarbete ges i viss mån.

Dina arbetsuppgifter

Som ledare är din huvudsakliga uppgift att få alla medarbetare och företaget att växa. Det är genom att var och en växer och utvecklas som vi som företag utvecklas. När alla trivs och vi hjälps åt, levererar vi bra projekt och resultat, det är din uppgift som ledare att se till att alla trivs och mår bra liksom har rätt förutsättningar att kunna prestera. El av Sols företagskultur präglas av stort eget ansvar, högt i tak där vi agerar på de problem som dyker, samt ett tydligt lagarbete.

Under installation stöttar projektören vid behov projektledaren med teknisk kunskap. För att lyckas i rollen är det viktigt att kunna samarbeta och ha en nära dialog med både säljare och projektledare – varje projekt är ett teamarbete och det är tillsammans som vi gör vårt jobb framgångsrikt.

Under en vanlig vecka väntas du som projektör i detalj projektera 2-3 anläggningar som ska installeras. Förutom dessa löpande arbetsuppgifter väntas du leda veckomöten med gruppen för att prioritera projekt samt vara länken mellan andra avdelningar och projekteringen.

Vidare behöver du vara med och se till att vi ständigt utvecklas, då El av Sol är i en stor förändringsprocess. Det är viktigt för oss att vi hittar personer som vill vara med på denna resa – som trivs med att ta stort eget ansvar, är lagspelare och drivs av att jobba nära sina kollegor och att lösa problem tillsammans. Vi styr vårt utvecklingsarbete själva i hög grad, genom att utvärdera och ändra våra arbetssätt, vilka produkter vi ska använda såsom paneler, växelriktare och infästningssystem, liksom programvaror för att underlätta projektering etc.

Din bakgrund

Du har en relevant flerårig högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.  Vidare har du:

 • Tydlig förståelse för solcellsprojektering antingen genom erfarenhet från solcellsbranschen eller närliggande områden, exempelvis installationsbranschen.
 • Tydliga ledaskapsegenskaper.
 • Flerårig erfarenhet av solcellsprojektering

 

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från formella ledarskapsroller. Det är också en fördel om du har erfarenhet att utbilda eller coacha medarbetare inom solcellsprojektering. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i ett bolag som är under snabb tillväxt.  

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som är en trygg och resultatorienterad ledare med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. I ditt agerande är du beslutsam och har förmåga att fatta snabba beslut trots tidvis begränsad information eller utmanande omständigheter. Du är självgående där du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Vidare är du affärsmässig och styrs av mål- och resultattänkande i dina prioriteringar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna:

Rrekryteringskonsult Christopher Hager, tel. nr. 0700 94 74 94 eller via e-post christopher.hager@avancos.se

Vi utvärderar ansökningar löpande. Skicka in din ansökan via länken nedan:

El av Sol Rekryteringsannons - Försäljningschef

El av Sol söker dig som vill arbeta som Försäljningschef

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsnyttig verksamhet?  El av Sol projekterar och installerar nyckelfärdiga solcellssystem och energilösningar och söker nu dig som vill bli vår nästa Försäljningschef.

El av Sol har lång erfarenhet av solceller med en stark tillväxt i ryggen, både inom Sverige och med satsningar utanför landet, i Norge och Baltikum samt på Balkan. Vi strävar efter att vara den naturliga samarbetspartnern i Norden för större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar samt större företagare och lantbrukare. Vi förstärker nu vårt team med en Försäljningschef som kommer ha en nyckelroll i vår fortsatta tillväxtresa.

Om tjänsten

I rollen som Försäljningschef ansvarar du för säljorganisationen som har målet att bidra till El av Sols tillväxt genom att nå försäljningsmålen och budget. Du stödjer och hjälper ditt team att systematiskt och proaktivt öka försäljningen för att snabbare nå tillväxt och bättre lönsamhet. Rollen innebär även egen försäljning mot större och viktiga nyckelkunder, framför allt där en strategisk höjd behövs. Du är drivande i att utveckla våra erbjudanden till kunder och hittar nya affärsmöjligheter, både för ökad tillväxt och bättre lönsamhet. Målet för försäljningen sätts och utvecklas i samråd med VD.

Som Försäljningschef förväntas du vara en ambassadör av våra värderingar och att aktivt bidra till bolagets utveckling. Ansvaret för marknadsföringen ligger inom rollen, vilket innebär att du styr de aktiviteter vi gör för att öka antalet affärsmöjligheter samt säkra att de möjligheter som skapas är av hög relevans. Bolagets affärsutveckling liksom marknadsrelaterade aktiviteter beslutas och genomförs till stor del av Försäljningschefen tillsammans med övriga medlemmar i ledningsgruppen. Affärsplanearbetet på strategisk nivå drivs av VD och ledningsgrupp tillsammans. Försäljningschefen ansvarar för affärsplanen inom sälj- och marknad.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt kontor i Västerås. Möjlighet till distansarbete ges i viss mån.

Dina arbetsuppgifter

Försäljningschefen representerar företaget både internt och externt vilket ställer höga krav på laganda, lojalitet, uppförande och etik och moral. Du agerar som förebild för den övriga verksamheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

 • Samordna, leda och driva det löpande operativa arbetet inom teamet, och ta ett övergripande ansvar för teamets resultat
 • Personalansvar för säljorganisationen
 • Driva egen försäljning och ansvarar som KAM mot utvalda och strategiska kunder
 • Ansvara för att ta fram och implementera en affärsplan för försäljningen och kontinuerligt driva affären och verksamheten framåt mot de uppsatta målen
 • Inom gemensamt utvalda områden arbeta med affärsutveckling

Din bakgrund

Du har en relevant flerårig högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.  Vidare har du:

 • Mångårig erfarenhet av projektförsäljning och värdebaserad försäljning.
 • Erfarenhet av att leda och utveckla medarbetare samt tydliga ledaskapsegenskaper.
 • Tydligt track record av försäljning.

 

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från energisektorn samt att framgångsrikt växa en försäljningsorganisation. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta i växande organisationer med en föränderlig struktur och korta beslutsvägar.  

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som är en trygg och resultatorienterad ledare med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. I ditt agerande är du beslutsam och har förmåga att fatta snabba beslut trots tidvis begränsad information eller utmanande omständigheter. Du är självgående där du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Vidare är du affärsmässig och styrs av mål- och resultattänkande i dina prioriteringar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna:

Rrekryteringskonsult Christopher Hager, tel. nr. 0700 94 74 94 eller via e-post christopher.hager@avancos.se

Vi utvärderar ansökningar löpande. Skicka in din ansökan via länken nedan:

El av Sol Rekryteringsannons - Projektledare

Är du vår nästa projektledare?

Nu söker vi projektledare att stärka vårt team i Västerås. I rollen ansvarar du för att leverera solcellsanläggningar till våra kunder, hela vägen från start till nyckelfärdig anläggning.
Som projektledare hos oss tar du ansvar för allt ifrån tidsplan, budget och kvalité till det viktigaste av allt – att säkerställa att våra kunder kunder blir nöjda. Du är hela tiden spindeln i nätet och håller kontakt med kund, underentreprenörer, våra egna säljare och projektörer. Du är van vid att arbeta i flera projekt samtidigt, då rollen oftast innebär att du leder 15-20 projekt varav 3-5 installationer parallellt, medan övriga är i förberedande stadie. Vi ser gärna att du har ett genuint intresse för solceller och erfarenhet av el- och byggentreprenader, men viktigast av allt är att du har ett visat intresse för att utvecklas och utmanas i din roll.

Som person är du en problemlösare med stor förmåga att driva dina projekt framåt. Du arbetar strukturerat, noggrant och kommunikativt med ett starkt öga för detaljer såväl som helheten. Med dig som projektledare faller inget mellan stolarna. Du drivs hela tiden av att viljan att lära dig, förbättras inom din roll och du tar fullt ansvar för dina projekt i alla lägen.

El av Sol har lång erfarenhet inom solceller med en stark tillväxt i ryggen, både inom Sverige och med satsningar utanför landet i Norge och Baltikum. Vi strävar efter att vara den naturliga samarbetspartnern i Norden för större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar samt större företagare och lantbrukare.

För oss är varje medarbetare lika viktig. Och för att lyckas hos oss är du en lagspelare, som tillsammans med resten av teamet hjälps åt att leverera det bästa resultatet till våra kunder. Vi har högt i tak och sätter alltid våra kunder i fokus!

Vi får solceller att bidra till våra kunders verksamhet, samtidigt som vi gör det möjligt att göra en insats för vår planet. Vill du vara med?

Vi utvärderar ansökningar löpande. Skicka din ansökan till jobbahososs@elavsol.se.

El av Sol Rekryteringsannons - Projektledare Solpark

Är du vår nästa projektledare för stora solparksprojekt?

Nu söker vi en projektledare att stärka vårt team i Västerås. I rollen ansvarar du för att leverera större solcellsanläggningar, hela vägen från start till nyckelfärdig anläggning. Som projektledare hos oss tar du ansvar för allt ifrån tidsplan, budget och kvalitet till det viktigaste av allt – att våra kunder blir nöjda. Du är hela tiden spindeln i nätet och håller kontakt med kund, underentreprenörer, våra egna säljare och projektörer. Du är van vid att arbeta i flera projekt samtidigt, då rollen oftast innebär att du leder en handfull projekt åt gången, varav 1-3 installationer kan pågå parallellt, medan övriga är i förberedande eller avslutande stadie. Du tar också hand om ansökningsprocesser till nätägare, länsstyrelsen etc. och är ofta inblandad tidigt i säljfasen av dessa större projekt. Projekten är inte enbart solparker på mark utan även större takanläggningar på över 1 MWp.

Du har ett genuint intresse för solceller och vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande projekt samt el- och bggentrepenader sedan tidigare. Viktigast av allt ett intresse för att lära dig mer och att anta utmaningar samt de egenskaper en bra projektledare behöver. Det är meriterande om du har internationell erfarenhet då vi har flera projekt framöver som ska installeras utanför Sveriges gränser.

Som person är du en problemlösare med stor förmåga att driva dina projekt framåt. Du arbetar strukturerat, noggrant och kommunikativt och har ett starkt öga för detaljer såväl som helheten. Med dig som projektledare faller inget mellan stolarna. Du drivs av att viljan att utvecklas och förbättras i din roll och tar fullt ansvar för dina projekt i alla lägen.

El av Sol har lång erfarenhet inom solceller med en stark tillväxt i ryggen, både inom Sverige och med satsningar i Norge, Baltikum och på Balkan. Vi strävar efter att vara den naturliga samarbetspartnern i Norden för större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar samt större företagare och lantbrukare.

För oss är varje medarbetare lika viktig och för att lyckas hos oss är du en lagspelare, som tillsammans med resten av teamet hjälps åt att leverera det bästa resultatet till våra kunder. Vi har högt i tak och sätter alltid våra kunder i fokus!

Vi får solceller att bidra till våra kunders verksamhet, samtidigt som vi gör det möjligt att göra en insats för vår planet. Vill du vara med?

Vi utvärderar ansökningar löpande. Skicka din ansökan till jobbahososs@elavsol.se.

El av Sol Rekryteringsannons - Projektör

Är du vår nya projektör?

Nu söker vi en projektör att stärka vårt team i Västerås. I rollen som projektör ansvarar du för att i detalj projektera sålda solcellsanläggningar som ska installeras. En väl genomförd projektering ger rätt förutsättningar för att våra projektledare kan säkerställa varje installation – med kvalitet, i tid och till rätt kostnad. Samt viktigast av allt, säkerställa att vår kund blir nöjd.

Som projektör stöttar du även framtagning av offerter och i flera fall förprojekteras anläggningar även innan de är sålda. Under installation är du som projektör i nära kontakt med projektledare vid behov för att stötta med teknisk kunskap. För att lyckas i rollen är det viktigt att du kan samarbeta och ha en nära dialog med både säljare och projektledare – varje projekt är ett teamarbete och det är tillsammans som vi gör vårt jobb framgångsrikt.

Under en vanlig vecka kan du som projektör i detalj projektera 3–4 anläggningar som ska installeras. Förutom dessa löpande arbetsuppgifter behöver du vara med och se till att vi ständigt utvecklas, då El av Sol är i en stor förändringsprocess. Det är viktigt för oss att vi hittar personer som vill vara med på denna resa – som trivs med att ta stort eget ansvar, är en lagspelare och drivs av att jobba nära sina kollegor och att lösa problem tillsammans. Vi styr vårt utvecklingsarbete själva i hög grad, genom att utvärdera och ändra våra arbetssätt, vilka produkter vi ska använda såsom paneler, växelriktare och infästningssystem, liksom programvaror för att underlätta projektering etc.

Du har god kunskap om solcellsanläggningar, stor förståelse för el och gärna även för entreprenadverksamhet. Du har förmågan att vara analytisk och förstå vikten av att minimera kostnaderna när det är dags för projektering, samtidigt som du är noga med att alltid säkerställa kvalitén. Du behöver vara strukturerad, lösningsorienterad och ansvarstagande för att kunna säkerställa att varje projektering och arbetsuppgift utförs noggrant och enligt plan.

El av Sol har lång erfarenhet av solceller med en stark tillväxt i ryggen, både inom Sverige och med satsningar i Norge och Baltikum samt på Balkan. Vi strävar efter att vara den naturliga samarbetspartnern i Norden för större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar samt större företagare och lantbrukare.

För oss är varje medarbetare lika viktig och för att lyckas hos oss är du en lagspelare, som tillsammans med resten av teamet hjälps åt at leverera det bästa resultatet till våra kunder. Vi har högt i tak och sätter alltid våra kunder i fokus!

Vi får solceller att bidra till våra kunders verksamhet, samtidigt som vi gör det möjligt att göra en insats för vår planet. Vill du vara med?

Vi utvärderar ansökningar löpande. Skicka din ansökan till jobbahososs@elavsol.se.