Möt några av

Våra solhjältar

INTERVJU. CHRISTER OLSSON BRF LEKANDRIA.

”Responsen från föreningen var bara positiv!”

BRF Lekandria fick sina solceller på plats i april 2019. Föreningens dåvarande ordförande Christer Olsson ser solcellerna som en investering för både miljön och föreningens ekonomi.

– Sitter man som ordförande är man ansvarig för att driva föreningens verksamhet. Jag tog upp frågan om att investera i solceller och responsen från resten av föreningen var bara positiv, säger Christer. Och utvecklingen för BRF Lekandria fortsätter – efter mid­­sommar 2021 ska även laddboxar till de 16 platser som finns i husets garage installeras. IMD för varm­vatten var redan på plats i huset från att föreningen tog över. I dagsläget är det ingen i huset som har ren elbil, däremot flera som har hybridbilar.

Men enligt en enkät som gjordes i samband med upp­handlingen av laddboxarna är det fler i föreningen som har planer på att skaffa elbil om något år.

Tack vare våra solceller har vi nu 16 laddboxar för medlem­marnas elbilar.

– Vi har ju som sagt 16 platser och det kommer finnas möjlighet för alla som vill, det var därför bra att föreningen tog beslutet att ta alla 16 platser nu och passar på när man får bidraget från staten.

Christer hörde talas om El av Sol genom en kompis som satt som ordförande i en förening i en annan del av stan, som också hade installerat solceller med El av Sol och de var väldigt nöjda med resultatet. – Det kändes väldigt positivt att ha den referensen. En annan parameter som styrelsen ville ha var att hitta en lokal leverantör, med lokal förankring i Västerås. Och det stämde ju också med El av Sol. Så vi gjorde en utvärdering av några tilltänkta leverantörer där alla punkter föll ut till El av Sols fördel.

Föreningens solceller installerades i april 2019 och sedan dess har det tickat på utan problem. Efter installationen genomfördes en besiktning innan slutbetalningen gjordes mot El av Sol. – Föreningen var väldigt nöjd och det är vi fortfarande!, säger Christer.

Möt fler av våra solhjältar.

Bli en del av förändringen

Fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra solcellsexperter dig inom kort.