El av Sol växer i Europa

El av Sol är sedan tidigare en stor aktör inom solenergi i Sverige och Norden. Nu etablerar vi oss även i övriga Europa. Nästa steg i denna expansion är en stor solpanelsanläggning i Rumänien.

Detta spännande projekt är en installation av över 8 000 solpaneler (motsvarande 4,5 MWp) på ett fabrikstak i Rumänien. Det är Aramis, en av Europas största producenter av soffor, madrasser och andra möbler som har bestämt sig för att ta steget in i en hållbar framtid. Att detta storföretag, som levererar produkter till en av Sveriges, och världens, största heminredningsbutiker väljer att samarbeta med El av Sol är riktigt glädjande.

En stor anläggning med svenska mått mätt

Projektet skulle med svenska mått vara ett av de allra största i sitt slag och är El av Sols första projekt i Rumänien, Balkan och övriga Östeuropa, men knappast det sista.
I hela Europa finns det ett stort behov av grön och hållbar energiproduktion och Östeuropa är inget undantag. El av Sol kan med sin erfarenhet och expertis vara drivande i en omställning till grön el och bort från fossila bränslen.
Solpanelerna på fabrikstaket i Rumänien är inte El av Sols första stora projekt utanför Norden. Sedan två år tillbaka har vi även verksamhet i Litauen. Vi har redan skrivit kontrakt i det baltiska landet på cirka 3 MWp, och fler nya projekt är på gång. Det handlar om större projekt på ungefär 200 kWp och uppåt, både mark- och takanläggningar.

Stor efterfrågan på solenergi

Efterfrågan på solel är stor i hela Baltikum och planen för El av Sol är att under 2023 installera projekt på motsvarande 15 MWp i regionen. Det finns dock vissa begränsningar både när det handlar om nät och ytor för solpaneler. Men med vår erfarenhet av stora projekt i Sverige har vi goda chanser att komma igång i nya regioner, inte minst i länder som inte är lika utbyggda. Våra erfarenheter av stora projekt och krävande kunder är ovärderliga när vi ska ta oss an den europeiska marknaden.

Bli en del av förändringen

Fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra solcellsexperter dig inom kort.