logo_web

Vi har etablerat oss i Gnosjöregionen

Egen, grön energiproduktion till industri och lantbruk.

2040 ska Sverige ha en elproduktion som är 100 procent förnybar. Tyskland ligger redan idag på 11 procent solenergi. Här i Sverige når vi ännu inte 0,5 men det är något som El av Sol vill ändra på.

– Det handlar både om ekonomi, hållbarhet och strategi. Vi har redan ändrat en del; de anläggningar vi har installerat, totalt ca 35 MW, motsvarar ca 4 procent av Sveriges totala installerade effekt. Många företag får frågan idag: vad har ni för hållbarhetspolicy? Det är värdefullt även ur ett försäljningsperspektiv att kunna säga att ”den här produkten är tillverkad av solel”, säger Gert Wästlund, säljare i Gnosjöregionen.

El av Sol Nordic är experter på solceller för fastighetsägare och industri. Från vänster: Val Sibbern, Gert Wästlund, Peter Kokocha.

Helhetsleverantör med långsiktighet i fokus

El av Sol, med huvudkontor i Västerås, bygger solcellsanläggningar från Luleå i norr till Öland i söder. Man är på väg att etablera sig även i Skåne och på västkusten och har nyligen startat ett dotterbolag i Norge. Utifrån det nyöppnade säljkontoret i Värnamo räknar man med att nå ut till industrin men också lantbruk, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar.

– Vi vill vara en helhetsleverantör med långsiktighet i fokus, en leverantör att lita på. Med vår kapitalstarka ägarstruktur har vi som målsättning att vara en av de stora aktörerna som finns kvar också om 20 år, säger Peter Kokocha, key account manager.

Rolf Ericsson Bil i Falun valde solenergi till sitt nybyggda bilcenter. 1140 m2 solceller, produktion 224 kWp.

Optimerad elproduktion med smart teknik

El av Sol jobbar exklusivt med Kraftpojkarna AB som leverantör av marknadsledande komponenter. Utvecklingen på tekniksidan går snabbt, mot smartare lösningar som optimerar elproduktionen, även utan direktsol. Lagring, ladd-infrastruktur, allt sådant ligger El av Sol i framkant med.

– Priserna har gått ner, kalkylerna håller och vi kommer gärna ut till företagen och berättar om möjligheterna med solenergi, säger Peter. När solenergianläggningen väl är på plats tar El av Sol fortsatt ansvar för service och eftermarknad med besiktningar och återkommande kontroller.

– Vi kan även hjälpa kunden med miljöprofileringen, hur man kan kommunicera investeringen med sina kunder, säger Val Sibbern, marknads- och kommunikationsansvarig.

Ferrita i Köping gör rostfria avgasrör och satsade på solenergi redan 2016. 1600 m2 solceller ger 212 kWp och producerar ca 72 procent av Ferritas energiförbrukning.

Producera egen. miljövänlig el.

Varför El av Sol.

El av sol är experter på solceller för fastighetsägare, industri, bostadsrättsföreningar och lantbruk. Har du ett stort tak, har vi en lösning! Vi finns med hela vägen – från start till nyckelfärdig anläggning. Låt våra solcellsexperterräkna på din miljöeffekt och skräddarsy den bästa lösningen för din verksamhet.

fyll i dina uppgifter. Vår serviceavdelning kommer att kontakta dig inom kort.

Serviceärende

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.

footer-hemsida