El av Sol bygger solpark tillsammans med SBB

Hallstahammar får snart en ny stor solpark, som byggs av El av Sol i samarbete med SBB. Fastighetsbolaget ser parken som ett stort steg mot målet att bli klimatpositivt.

Västmanländska Hallstahammar får alltså en ny stor solpark som byggs av El av Sol i samarbete med SBB. Solparkens förväntade årsproduktion är cirka 10 GWh, vilket motsvarar fem procent av SBB:s totala elkonsumtion

”Vi är väldigt glada över att få vara en del av SBB:s steg mot visionen att bli klimatpositivt. Vi ser fram emot ett hållbart och långsiktigt samarbete tillsammans”, säger Markus Thulin, VD på El av Sol Nordic AB.

En 17 hektar stor solpark

SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB) har satt upp ett nytt mål i bolagets Vision 2030: att företaget ska vara klimatpositivt i hela värdekedjan. För att uppnå detta ambitiösa mål kommer samarbetet med El av Sol i byggandet av solparken vara en stor och viktig del.
Solparken, som ska byggas på ett cirka 17 hektar stort område, beräknas vara klar under andra halvan av 2022.

“Ett steg närmare visionen”

Olika bolag i den stora SBB-koncernen kommer att teckna långa avtal för elen som produceras i parken. Alla dessa bolag kommer att dra stor nytta av den el som genereras i solparken och därmed ta steget mot en mer klimatvänlig framtid.

”Vi är ett steg närmare vår vision att som första stora fastighetsbolag vara klimatpositivt och är särskild glada att kunna bygga en solpark så nära Stockholmsregionen där vi har stort fastighetsbestånd”, säger Marika Dimming, hållbarhetsansvarig på SBB.

”SBB är precis den typ av samarbetspartner som vi önskar arbeta med där klimatnytta på ett affärsmässigt sätt är en naturlig del av visionen och affären”, säger Markus Thulin på El av Sol.

SBB är den största nordiska fastighetsaktören inom social infrastruktur och arbetar med ekologisk, social och ekonomiskt hållbar utveckling av samhället i stort. Solparken i Hallstahammar är en del i detta viktiga arbete.

Bli en del av förändringen

Fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra solcellsexperter dig inom kort.