El av Sol bygger nya solparker, i samarbete med ZAZZ Energy

El av Sol Sverige AB tar ännu ett steg mot att förverkliga visionen om mer förnybar energi i Sverige genom att ingå ett betydelsefullt avtal med ZAZZ Energy of Sweden AB (publ). Genom detta avtal blir El av Sol totalentreprenör för byggandet av solcellspark och energilager i Tjörn, Tjörns kommun, Uddevalla, Uddevalla kommun samt Falkenberg, Falkenberg kommun. ZAZZ Energy blir sedan ägare av solparkerna och energilagren. Effekten för solcellsparkerna kommer att vara 1,4 MWp i Tjörn och 1,8 MWp i Uddevalla, i Falkenberg är redan solparken om 1 MWp färdigbyggd. Samtliga projekts energilager kommer att vara i storleken 1 MW.

Projekten, som förväntas vara driftsatta efter sommaren, är ett viktigt steg i El av Sols resa för att främja hållbar utveckling och förnybar energi. Vi är övertygade om att projekten kommer bli en framgång och ser fram emot att arbeta nära ZAZZ Energy för att säkerställa att solcellsparkerna och batterilagren blir operativa enligt planerna. Vi är tacksamma för det förtroende som ZAZZ Energy har visat oss genom att välja oss som deras samarbetspartner för projekten och ser fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete i framtiden.

”Denna affär är ett viktigt steg i vår ambition att stötta den gröna energiproduktionen i EU och utvecklingen av vårt nya affärsområde i samarbete med El av Sol. Tiden för projekt och entreprenad är förhållandevis kort vilket kommer ge positivt ekonomiskt bidrag till bolaget redan i höst. Vi är också oerhört trygga i projektgenomförandet tack vare samarbetet med en partner som har stor erfarenhet från flera stora solenergiprojekt”, kommenterar Christian von Uthmann, VD på Zazz Energy.

”Vi på El av Sol ser verkligen fram emot detta samarbete, där vi tillsammans kan nyttja våra styrkor för att bidra till att mer solenergi installeras, och att vi som partner till ZAZZ kan hjälpa dem att nå deras mål. Solenergin kommer att vara en av de stora möjliggörarna för den omställning som sker, och genom detta samarbete kan både vi och ZAZZ se till att vara en del av den förändringen.” Markus Thulin, VD El av Sol.

Vill du veta mer om vårt arbete med solparker, eller bara om solparker i stort, klicka här!

Bli en del av förändringen

Fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra solcellsexperter dig inom kort.