Bra start för El av Sol i Växjö

Det har varit lite av en flying start i Växjö, säger Simon Bojestig, Emil Andersson och Gert Wästlund vid El av Sols kontor i Växjö. Efter bara några månader står redan flera anläggningar klara och producerar solenergi för sina ägare.

”Vi ser att marknaden finns och att vårt sätt att tänka kvalitet och kundbehov fungerar”, säger Simon Bojestig. ”Det är på många sätt en konstig tid. Det är restriktioner och begränsningar, men vi hittar nya rutiner och sätt att kommunicera med kunder. Nya och nya, förresten, hela kontoret är ju nytt så det blev standardrutiner för oss från början. Vi har duktiga montörer som vet hur man tar hänsyn och håller distans. Och solen lyser och producerar el oavsett pandemier eller annat”.

Två av gårdarna i Växjöregionen som nu har nya solcellsanläggningar är Kroka och Linneryd. Filmen visar anläggningen i Linneryd, en kycklinggård i sydöstra Växjö som nu producerar ca 100 kW per år. ”Hela projektet har fungerat bra och med det vädret som var vid start av anläggningen, blev det rejäl produktion direkt. Linneryd är en mycket välskött gård där ägarna har både miljö och ekonomi i fokus. Det är roligt med solenergi”, avslutar Simon Bojestig och åker snabbt vidare för att se på nya projekt.

Bli en del av förändringen

Fyll i dina uppgifter så kontaktar någon av våra solcellsexperter dig inom kort.